Over ons

Blog over zwaar bouwmaterieel

Hallo, mijn naam is Ronnie en ik heb al vele jaren het geluk eigenaar te zijn van een groothandel in deuren. Daarnaast vind ik het interessant om te schrijven over bouw gerelateerde zaken. Deze keer gaat het over zwaar bouwmaterieel. Dit wordt vaak ingezet als er grotere projecten of grote structuren en gebouwen moeten worden neergezet. Je kunt denken aan hijskranen, grondverzetmachines, funderingsmachines, verreikers en torenkranen. In de meeste gevallen worden deze voornamelijk grote machines verhuurd. Koop is veelal te duur voor eenmalig gebruik door de hoofdaannemer van het project. Behalve als deze hoofdaannemer een grote speler is in de bouwwereld. Lees verder in mijn blog alles over zwaar bouwmaterieel. Naar boven

Zoeken

Archief

Recente artikelen

  • Ophoogzand 20 juni 2018

    Ophoogzand Zand komt in verschillende types. Zand voor gebruik in een tuin is weer anders dan bijvoorbeel

  • Industriele productietechnieken 12 mei 2017

    Spuitgieten is een techniek die hoofdzakelijk wordt gebruikt in de kunststofverwerkende industrie. De met

Blog over zwaar bouwmaterieel

Ophoogzand

by Clayton May

Ophoogzand

Zand komt in verschillende types. Zand voor gebruik in een tuin is weer anders dan bijvoorbeeld ophoogzand. Ophoogzand is zand dat niet wordt gezeefd. Ook zijn er weinig tot geen eisen die worden gesteld aan dit type zand. Dit komt door de toepassing ervan. Meestal wordt het enkel gebruikt om gaten mee op te vullen in de grond. Bijvoorbeeld als er een vijver opgevuld dient te worden. Dit type zand staat onder meerdere namen bekend. Zo wordt ophoogzand ook wel opvulzand genoemd maar ook stopzand. In principe gaat het hier om hetzelfde type zand, dat niet altijd uit precies dezelfde samenstelling bestaat. Dit heeft te maken met de locatie waarvan het zand afkomstig is. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen te zien in zaken zoals de grootte van de korrels of van de kleur van het zand. Ophoogzand komt uit diverse bronnen. Zo kan het afkomstig zijn uit de zee. Andere soorten zijn afkomstig uit zandputten of rivieren. 

De toepassing in de praktijk 

In de praktijk wordt dit zand gebruikt voor uitsluitend praktische doeleinden. Bijvoorbeeld als een tuin moet worden opgehoogd is dit zand bijzonder geschikt. Het zand verzakt niet, hierdoor heeft het een zeer grote draagkracht. Het zand is bijzonder veelzijdig en kan worden ingezet voor vele toepassingen. Het leent zich ook zeer goed als ondergrond voor een terras van tegels of van grind, met daarop een ziel. Het zand kan op verschillende manieren bij je worden afgeleverd. Dit heeft allemaal te maken met de hoeveelheid zand die je besteld. Dit kan vaak online. Wanneer het gaat om een geringe hoeveelheid dan is het mogelijk om opvulzand te kopen in zakken van 25 liter. Heb je een grotere hoeveelheid nodig, bijvoorbeeld bij het dichten van een vijver, dan is het mogelijk dat het zand wordt geleverd in een zogenoemde big bag. Dit kunnen een of meerdere van deze stevige big bags zijn. Wanneer het gaat om een volledige ophoging van je tuin bijvoorbeeld, heb je veel zand nodig. In deze gevallen wordt het zand zonodig met een grote kiepwagen bij jou thuis afgeleverd. Je kunt dan in overleg met de chauffeur bepalen waar het zand gestort gaat worden. Dit kan bijvoorbeeld in de achtertuin zijn, maar bij het aanleggen van een oprit is het ook mogelijk om het zand naast de aan te leggen oprit te storten. Het voordeel van dit zand is ook dat het relatief goedkoop is ten opzichte van andere zandsoorten. Dit komt ook omdat het slechts voor dit soort praktische oplossingen inzetbaar is. Het zand laat geen water door waardoor het bijvoorbeeld ongeschikt is voor gebruik voor gewassen.

Voor ophoogzand kunt u terecht bij Eeltink Nijkerk BV.

Delen