Over ons

Blog over zwaar bouwmaterieel

Hallo, mijn naam is Ronnie en ik heb al vele jaren het geluk eigenaar te zijn van een groothandel in deuren. Daarnaast vind ik het interessant om te schrijven over bouw gerelateerde zaken. Deze keer gaat het over zwaar bouwmaterieel. Dit wordt vaak ingezet als er grotere projecten of grote structuren en gebouwen moeten worden neergezet. Je kunt denken aan hijskranen, grondverzetmachines, funderingsmachines, verreikers en torenkranen. In de meeste gevallen worden deze voornamelijk grote machines verhuurd. Koop is veelal te duur voor eenmalig gebruik door de hoofdaannemer van het project. Behalve als deze hoofdaannemer een grote speler is in de bouwwereld. Lees verder in mijn blog alles over zwaar bouwmaterieel. Naar boven

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Blog over zwaar bouwmaterieel

Dakbedekking producten: welk type dakbedekking kies jij?

by Clayton May

Soms is het nodig om de dakbedekking op je woning te vervangen, bijvoorbeeld als er sprake is van lekkage of als het dakbeschot verrot is geraakt. Ook het weghalen van asbest en het bouwen van een compleet nieuw eigen huis, zijn redenen om te kiezen voor andere dakbedekking producten. Maar welke varianten dakbedekkingen zijn er precies? Als je op zoek bent naar goed materiaal voor op je dak, doe dan je voordeel met dit overzicht en onze tips!

Dakbedekking producten voor hellende/schuine daken

Schuine ofwel hellende daken zijn in Nederland de meest voorkomende soort dak. Vaak wordt er op schuine daken gekozen voor het gebruik van dakpannen. De populairste dakpan is de betonnen dakpan. Deze is relatief voordelig en heeft een levensduur van dertig jaar. Verder is dit type dakbekleding visueel mooi om te zien. Naast betonnen dakpannen zijn er ook nog kleidakpannen als mogelijkheid. Deze gaan een stuk langer mee, namelijk tussen de vijftig en honderd jaar. Ten slotte zijn qua dakpannen ook leien pannen een mogelijkheid. Deze hebben een fraaie, natuurlijke uitstraling en een levensduur van zo'n veertig jaar.
In Nederland is er een groeiend aantal huizenbezitters die kiezen voor metalen dakbedekking. De lange levensduur, het feit dat ze nauwelijks onderhoud hebben en hun goede bewerkbaarheid en het stijlvolle aanzicht zijn belangrijke redenen om op dit type dakbekleding over te stappen. Vooral zink, dat een levensduur van ongeveer een eeuw heeft, is een veel gekozen optie. Naast zink kun je ook kiezen voor standaard aluminium, hoewel dat minder lang meegaat (ongeveer vijftig jaar). Verder is lood een optie. Met lood op het dak valt je woning echt positief op en kies je voor materiaal met een levensduur tot tachtig jaar.
Ten slotte zijn er ook veel mensen die kiezen voor een rieten dak. Vroeger waren rieten daken heel normaal, maar al decennialang staan deze daksoorten symbool voor luxe en klasse. Wil je een dak dat er natuurlijk en authentiek uitziet, dan is riet een perfecte keuze. Riet is duur, dat is wel een nadeel. Verder kan riet alleen gebruikt worden op daken met een hellingsgraad van 45 of hoger.

Soorten dakbekleding voor platte daken

De meest gebruikte dakbedekking producten op platte daken, zijn bitumen, pvc, EPDM en groendaken. Bitumen gaat met gemak twintig tot dertig jaar mee en is uitstekend bestand tegen het grillige Nederlandse weer.
Een pvc dak is gemaakt van kunststof en ook mogelijk bij een plat dak. Het mooie van pvc is dat het isolerend werkt in de winter en in de zomer juist verkoelend werkt. Reken op een houdbaarheid van zo'n 25 jaar.
EPDM lijkt op bitumen, maar is als materiaal nog flexibeler en sterker. Een EPDM-dak is prijzig, maar biedt wel garantie op veertig jaar zorgeloos wonen.
Ten slotte kun je nog gaan voor een groendak. Dit is een dak met planten en struiken erop. Voordelig is dat deze veel neerslag absorberen en een milieuvriendelijke keuze zijn!

Delen