Over ons

Blog over zwaar bouwmaterieel

Hallo, mijn naam is Ronnie en ik heb al vele jaren het geluk eigenaar te zijn van een groothandel in deuren. Daarnaast vind ik het interessant om te schrijven over bouw gerelateerde zaken. Deze keer gaat het over zwaar bouwmaterieel. Dit wordt vaak ingezet als er grotere projecten of grote structuren en gebouwen moeten worden neergezet. Je kunt denken aan hijskranen, grondverzetmachines, funderingsmachines, verreikers en torenkranen. In de meeste gevallen worden deze voornamelijk grote machines verhuurd. Koop is veelal te duur voor eenmalig gebruik door de hoofdaannemer van het project. Behalve als deze hoofdaannemer een grote speler is in de bouwwereld. Lees verder in mijn blog alles over zwaar bouwmaterieel. Naar boven

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Blog over zwaar bouwmaterieel

Systeemwanden zijn breed toepasbaar

by Clayton May

Het is handig dat je systeemwanden in veel verschillende maten en soorten kunt krijgen. Je kan door het gebruik van systeemwanden op een gemakkelijke manier een extra ruimte creëren. De wanden kosten niet veel en je kunt de indeling naar wens ook zo weer veranderen. Het voordeel van zoveel maten en soorten is dat voor elke situatie wel een maatwerkoplossing mogelijk is. De wanden zijn niet alleen handig, ze zorgen ook voor een mooie uitstraling. En uiteraard voor meer privacy.

Simpele oplossing voor kantoor
Een systeemwand wordt het meest toegepast bij kantoren. Ze zijn handig voor een flexibele en praktische indeling. Ook in andere werkomgevingen kunnen deze wanden handig zijn. Ze zijn bijna altijd demontabel. Moet de indeling van een bepaalde ruimte na een tijdje toch worden aangepast, dan kan dat dus zonder al te veel moeite. Heel populair is tegenwoordig de glazen variant. En dan vooral die met het houten profiel. Dit is een mooie combinatie die zorgt voor een warme uitstraling. Ook is er op deze manier veel lichtinval mogelijk.

Maatwerk is handig
Heb je zelf systeemwanden nodig, dan is het handig om contact op te nemen met een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. In dat geval kun je zeker rekenen op maatwerk. Je bespreekt met het bedrijf wat je precies nodig hebt en wat je wensen zijn. Je zult zien dat er dan een perfecte oplossing op maat wordt geboden. Misschien vind je het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de wand vooral ook bijdraagt aan de vermindering van het geluid. Dan is het belangrijk om dit kenbaar te maken. Er wordt dan namelijk rekening mee gehouden bij de keus van de wand.

Glazen optie: kies voor licht
Een extra wand kan het natuurlijk donkerder maken in een ruimte. Is dat niet wat je wilt, kies dan een model van glas. De meeste glazen wanden hebben slechts minimale belijningen en bestaan vooral uit glas. Ze zorgen op die manier voor transparante werkplekken en voor veel licht. Het kan natuurlijk ook dat je voorkeur juist uitgaat naar privacy. Dan kun je evengoed nog kiezen voor een glazen wand, maar dan breng je op bepaalde hoogtes raamfolie aan.

Heel populair zijn verder de levende plantenwanden. Die zijn ideaal voor mensen die graag meer groen in hun omgeving willen. Ze zijn ook goed voor de gezondheid, want de planten geven zuurstof en filteren fijnstof. Verder wijst de praktijk uit dat groene planten zorgen voor minder stress. Het is helemaal niet ingewikkeld om voor deze plantenwanden te kiezen. Ze worden namelijk door een handig systeem automatisch gevoed.

Delen